Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa göçüşünün 84.yıldönümü dolayısıyla okulumuzda 10 Kasım Atatürk´ü Anma Programı gerçekleştirildi.

2022 Yılı Mahalli Hizmetiçi Eğitim planına ek olarak; okulumuzda görev yapan öğretmenlerimize yönelik, Protokol Kuralları Semineri, 27/10/2022 tarihinde yapıldı.

Semineri Okul Müdürümüz Hakan ÖLMEZ, tüm öğretmenlerimize konferans salonumuzda sunum eşliğinde gerçekleştirdi.

Kasım ayının değerler eğitimi konusu "Saygı-Sevgi" olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda öğrencilerimizle şiir, kompozisyon ve özlü sözler içeren kutlama programı gerçekleştirdik. Resim çizme ve kompozisyon yazma yarışması düzenledik. Öğrenciler güzel vakit geçirerek değerlerimiz hakkında bilgi sahibi oldu.

Ekm

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKUL-AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI. VELİLERİMİZİN DİLEK-İSTEK VE ŞİKAYETLERİ DİNLENDİ.

Ekm

2021 2022 Eğitim Öğretim Yılında Kurulan Okul Kütüphanemiz Yeni Eğitim Öğretim Yılında Da Etkili Bir Şekilde Kulanılmaktadır.

Ekm

Millî Eğitim Bakanlığınca öğrencilere bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere ise öğrencilerini izleme imkânı sunarak akademik başarılarını arttırmak, uzmanlarca filtrelenmiş içeriklerle bu alandaki ihtiyaçların giderilmesini sağlamak amacıyla hazırlanan Öğrenci - Öğretmen Destek Sistemi, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Ekm

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi tarafından uygulanacak olan genel hedef "Bilinçli Teknoloji Kullanımı" konusunda öğrencilerimize bilgilendirme çalışmaları başlamış olup yıl boyu etkinlikler devam edecektir. Bilinçli Teknoloji Kullanımı konusunda bilgilendirme broşürü öğrenci, veli ve öğretmenlerimize dağıtılmıştır.

May

Sekizinci sınıf öğrencilerimize lise türleri hakkında bilgilendirme çalışması rehberlik servisi tarafından yapılarak üst öğrenim kurumları tanıtımı yapılmıştır.

May

Trafik ve İlk Yardım Haftası Etkinlikleri Kapsamında Okulumuz Öğretmenlerinden M. Çağrı SAYIN öğretmenlere ve öğrencilerimize İlk Yardım Eğitimi vermiştir.

Nis

8. Sınıflar arasında dönem sonu kazanımlarını içeren bilgi yarışması düzenledi. Okulumuzda düzenlenen bilgi yarışmasında, öğrencilerimiz eğlenceli dakikalar yaşarken, dönem boyunca öğrendikleri bilgileri sınadı.
Yarışma bilginin öğrenilmesinin yanı sıra pekiştirilmesine ve değerlendirilmesine katkı sağladı. Yarışmaya 8/A sınıfından Dilara İlayda BALÇIN, Şerife Sude ŞAHİN ve Hasancan KILIÇLI ile 8/B sınıfından Muhammet Emin ŞİMŞEK, Furkan PAZAR ve Kadir ÇİÇEK katıldı.

Nis

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK´ün Dünya Çocuklarına Armağan Ettiği Çocuk Bayramı Türm Yurtta Olduğu Gibi Okulumuzda da Coşkuyla Kutlandı. Çeşitli Şiirler Şarkılar ve Müzikli Gösterilerin Ardından Yapılan Yarışmalarla Öğrencilerimiz ve Velilerimiz Eğlenceli Vakit Geçirdi.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 4 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı. Öğrencilerimiz sınav başvurularını, 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Nis

KOZAN BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN "10. PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI TENİS TURNUVASI" KADINLAR KLASMANINDA OKULUMUZ REHBER ÖĞRETMENİ ARZU COŞKUN DERECEYE GİREREK 2. OLMUŞTUR. ÖĞRETMENİMİZ KUPASINI ATATÜRK PARKINDA YAPILAN ÖDÜL TÖRENİNDE KOZAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SAYIN GAZİ KELEŞ'İN ELİNDEN ALMIŞTIR. ARZU COŞKUN ÖĞRETMENİMİZİN DAHA ÖNCEKİ TURNUVALARDA DA BİR BİRİNCİLİĞİ BİR DE İKİNCİLİĞİ BULUNMAKTADIR. ÖĞRETMENİMİZİ TEBRİK EDERİZ.

Mrt

Ergenlik ve bu dönemde çocuklarımızda meydana gelen fiziksel, sosyal ve psikolojik değişim ve gelişimleri öğrenmek onları anlamamıza olanak sağlamaktadır. Bu bağlamda okul psikolojik danışmanımız velilerimize ergenin gelişim dönemi özelliklerini ve ergenle iletişim konusunda bilgilendirme çalışmaları yürütmektedir.

Mrt

Okulumuzda "Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası" etkinlikleri kapsamında Nevruz Bayramı kutlandı.

Okulun bahçesinde düzenlenen programda saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı, şiirler ve metinler okundu.

Etkinlikler kapsamında okul personeli, öğretmenler ve öğrencileri arasında yapılan geleneksel çuval yarışı, bilek güreşi ateşten atlama ve yumurta yarışlarının ardından proğram sona erdi. Öğrencilere pişmiş mısır ve hedik ikram edildi.