ADANA / KOZAN - Tepecikören Ortaokulu

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulunün yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u anma etkinliği gerçekleştirildi. Türkçe Öğretmenimiz Tolga COŞKUN'un günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Mrt

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. OKUL-AİLE BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI. VELİLERİMİZİN DİLEK-İSTEK VE ŞİKAYETLERİ DİNLENDİ.

Mrt

Ülkemizde her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftası kutlanıyor. Bu kapsamda okulumuzöğrencileri, okulumuz Konferans Salonunda Yeşilay Haftası münasebetiyle öğrencilere yönelik güzel bir program sundular.

Mrt

2021-2023 KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ EYLEM PLANI ÇERÇEVESİNDE OKULUMUZ ÖĞRETMENİ M. ÇAĞRI SAYIN, TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE "TRAFİKTE GÖRÜNÜR OLMAK" TEMALI BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR.

Şbt

"Kitapsız yaşamak kör sağır dilsiz yaşamaktır." düşüncesiyle tüm öğrencilerimize kitap okumanın önemini fark ettirmek amacıyla kitap öneri listeleri oluşturulmaktadır.

Şbt

Ülke genelinde Bakanlığımız tarafından koordine edilen ve valiliğimiz bünyesinde hizmet vermekte olan Adana 112 Acil Çağrı Merkezi; zaman ve kaynak israfını önlemek, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla hizmet vermektedir.

Ayrıca; Sıhhi İmdat, Polis İmdat, Orman Yangın İhbar, Jandarma İhbar, İtfaiye İhbar ve Afad İhbar numaralarını tek bir merkezde toplayan "112 Acil Çağrı Merkezi Projesi" Haziran 2021 tarihinde ülke genelinde tamamlanmış olup, bu proje kapsamında  İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün  yazılı talimatı gereğince tanıtım çalışmaları yapılması planlanmaktadır.

Bu kapsamda; İçeriği 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan tanıtım videoları ve sunumlar 11.02.2022 tarihinde okulumuzdaki tüm öğrencilere izletilmiştir.

Şbt

Soba zehirlenmelerine karşı tedbir maçlı olarak okulumuzda tüm öğrencilerimize karbonmonoksit zehirlenmesi ile ilgili bilgilendirme çalışması yapılmıştır.

Ock

DEĞERLER EĞİTİMİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILARAK SAYGI, HOŞGÖRÜ KONULARI İŞLENMİŞTİR. NEZAKET KURALLARINA UYAN VE SAYGILI DAVRANIŞLAR SERGİLEYEN ÖĞRENCİLERİMİZ SINIFLARINDA EN ÇOK SAYGILI DAVRANIŞ GÖSTEREN KİŞİ SEÇİLDİLER. 5/A SINIFINDAN EYLÜL ŞAHİN, 5/B SINIFINDAN HACI HASAN YILDIZLI, 6/A SINIFINDAN KADİR EREN UÇAR, 6/B SINIFINDAN BUĞLEM ERVA YILDIZ, 7/A SINIFINDAN RAZİYE GÜL KARATAŞ, 7/B SINIFINDAN HATİCE ÖZGÜNER, 8/A SINIFINDAN MERT YILDIZ, 8/B SINIFINDAN KADİR ÇİÇEK OLUMLU DAVRANIŞTA BULUNAN ÖĞRENCİLERİMİZ OLARAK SINIFLARINA ÖRNEK OLMUŞLARDIR.

SEVGİ-SAYGI VE HOŞGÖRÜ KONULU ÖYKÜ YARIŞMAMIZIN KAZANANI 8/B SINIFINDAN İLAYDA IŞIK OLMUŞTUR.

Şbt

15 Temmuz Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında okulumuzda yapılan etkinliklerin yer aldığı Çocuk Gazetesi çıkarıldı. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

15 Temmuz Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Sosyal Bilgiler öğretmenimiz İbrahim ARIK tüm öğrencilerimize konferans salonunda seminer verdi.

Ara

15 Temmuz Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Okul Müdürümüz Hakan ÖLMEZ ve öğretmenlerimiz Şehit Öğretmen Osman ÇİÇEK'in Damyeri Köyünde bulunan kabrini ziyaret ettiler. Ardından şehidimizin ailesi evinde ziyaret edilerek şehidimizi rahmetle andılar.

Ara

Kozan Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçemizde ki tüm resmi/özel okul ve kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı ile "Bir Kitap da Senden Olsun" isimli kitap toplama kampanyası başlatılmıştır.

Ara

"Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında okulumuzun bir kütüphaneye kavuşması için Kozan Şehit Arda Can Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin Metal Teknolojisi ile Mobilya ve İç Mekan Tasarım bölümlerinde sıra, masa, kitaplık ve sandalye üretimi devam etmektedir. Sizlerde okulumuza yapılacak olan kütüphanemizin eksikleri için bağışçı olabilir, ya da kitap bağışında bulunabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için okul idaresine başvurabilirsiniz.

Ara

Valiliğimiz tarafından bildirilen, 5 Ocak Adana 'nın Kurtuluşunun 100.Yılı etkinlikleri kapsamında Adana İl genelinde tüm vatandaşların katılımı ile "100. Yıl Marşı Yazma Yarışması, 100. Yıl Slogan Yazma Yarışması ve 100. Yıl Adana Fotoğraf Yarışması" düzenlenecek olup tasarlanan yarışmaya tüm vatandaşların katılımı beklenmektedir.

Kas

KOZAN KAYMAKAMLIĞI TARAFINDAN DÜZENLENEN 29 EKİM TENİS TURNUVASI KADINLAR KLASMANINDA OKULUMUZ REHBER ÖĞRETMENİ ARZU COŞKUN DERECEYE GİREREK 2. OLMUŞTUR. ÖĞRETMENİMİZE KUPASINI ATATÜRK PARKINDA YAPILAN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI ÖDÜL TÖRENİNDE KOZAN BELEDİYE  BAŞKANI KAZIM ÖZGAN TAKDİM ETMİŞTİR. BENZER BAŞARIYA 2018-2019 EĞİTİM YILINDA KOMPOZİSYON DALINDA DERECEYE GİREN TÜRKÇE ÖĞRETMENİMİZ TOLGA COŞKUN İMZA ATMIŞTI. ÖĞRETMENLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ.