T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / KOZAN - Tepecikören Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

   Köyümüzde İlkokulun açılışı neredeyse Cumhuriyetle aynı yaştadır.Kayıtlara göre 1924 yılında Köyümüzde okul açılmış ve bu okul aynı zamanda bu bölgenin (Sırkıntı Bölgesi) ilk resmi okulu olmuştur.

            Köyümüzdeki o zamanki ismi ile Ortaokulun 1977 yılında açıldığı ve o zamanki İlkokul Müdürü olan Hadi TEKDEMİR ortaokul müdürlüğüne de vekalet etmiştir. 1977 yılında Kuran Kursu binasında eğitim öğretime başlamış ve ilk atanan öğretmen olan Matematik Öğretmeni Sadık ÜNAL aynı zamanda Okul Müdürlüğüne gelmiştir. Kısa bir süre sonra Kozan Ortaokulunda görev yapan Fikret TÜRKKAN Tepecikören Ortaokul Müdürlüğüne atanmıştır.

            İlk yıllarda çevre köylerden de rağbetin fazlalığı nedeni ile de Kuran Kursu, ihtiyacı karşılayamamış ve çevredeki mağazalar derslik olarak kiralanmıştır. 1986 Yılında şu an kullanılan binanın inşaatı tamamlanmış ve eğitim öğretimine burada devam etmiştir.

            Türkiye genelinde ilköğretimin sekiz yıla çıkarılması ile köyümüzdeki iki okul (İlkokul-Ortaokul) birleştirilerek Tepecikören İlköğretim Okulu adını almıştır. Okul Müdürlüğüne Ortaokul Müdürü Ertem ACAR, Müdür Yardımcılığına da İlkokul Müdürü Halil SAYGILI atanmıştır. 1996 yılında Okul Müdürü Ertem ACAR'ın Adana Yüreğir Erdoğan Şahinoğlu İlköğretim Okuluna atanması ile boşalan Müdürlüğüne o zaman ki Müdür Yardımcısı İrfan SARI atanmıştır. 2004 yılında Okul Müdürü İrfan SARI'nın Kozan Lisesi Müdürlüğüne atanması ile boşalan müdürlüğe Mustafa ÖZCAN atanmıştır. 2010 yılında Mustafa ÖZCAN'ın Gaziköyü İlköğretim Okulu Müdürlüğüne atanması ile boşalan müdürlüğe Halim TOPALDEMİR atanmıştır. Okulumuzda Müdür Yardımcısı olarak sırasıyla Halil SAYGILI, Veysel Karani BARUT, Hakkı ÇELİK, Oğuz CENGİZ, M. Nezih KARAVELİOĞLU,Yusuf DEMİRÖZ görev yapmış ve şu an ki Müdür yardımcısı Alim AKÇALICA müdür yardımcılığı görevine devam etmektedir. 2014 Mart ayında ilkokul ve ortaokul olarak iki yeni bina yapılmıştır. Orta okul kısmının ismi Duran Oflaz Ortaokulu, ilkokul ise Tepecik Ören Şehit Osman Uçar İlkokulu olarak değiştirilmiştir. 15.09.2014 tarihinde Duran Oflaz Orta okuluna Müdür Vekili olarak Oktay ÇİLİNGİR, Müdür Yard. Olarak ta Yusuf DEMİRÖZ görevlendirilmiştir. 12/12/2014 tarihinde Okul Müdürlüğüne Hakan ÖLMEZ, 05/01/2015 DE Müdür Yrd. İse Oktay ÇİLİNGİR görevlendirilmiştir. Okulumuzun ismi Duran Oflaz Ortaokulu iken Valilik Makamının 07.05.2015 tarih ve 4787576 sayılı onayıyla Tepecikören Ortaokulu adını almıştır

            Köyümüz halkının eğitime bakış açısı son derece sıcak olup Eğitimin önemi kavranmıştır. Çocuklarını bütün zorluklara rağmen Orta Öğrenim ve Yüksek Öğrenim için göndermekte ve maddi manevi bütün imkanlarını kullanmaktadırlar. Bugün çeşitli kademelerde görev yapmakta olan devlet görevlisi ve özel teşebbüs sahibi okulumuz mezunu kişiler mevcuttur.AA

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.12.2012 - Güncelleme: 14.09.2023 11:48 - Görüntülenme: 1614
  Beğen | 3  kişi beğendi